Onderhoud en Beheer

Een gebouw en inventaris in goede conditie houden gaat natuurlijk niet vanzelf. Gebouw en inventaris staan voortdurend bloot aan ouderdom en verval, veroorzaakt door intensief gebruik, de omgeving en als het specifiek om het gebouw gaat, klimatologische omstandigheden zoals storm, wind, zonlicht en vorst. Onderhoud voorkomt een te snel proces van veroudering, verval en slijtage. En nog belangrijker, als schade niet bijtijds wordt gezien en hersteld kan er vervolgschade ontstaan die vaak groter is dan de oorspronkelijke schade. Goed om te weten is dat de speeltoestellen en valbeveiliging periodiek gekeurd worden door een externe inspecteur.

Onderhoudsteam

Vreugdeoord heeft een actief onderhoudsteam dat gevormd wordt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat alles op en rond de speeltuin en het gebouw op en top in orde is. Kleine en grote gebreken worden door hen opgelost. En als er bij de maandelijkse controle van de speeltoestellen mankementen zijn vastgesteld die niet makkelijk verholpen kunnen worden, dan knapt het onderhoudsteam deze klussen op. Het onderhoudsteam draait er zijn hand niet voor om.

Wil je helpen?

Vind je het leuk om mee te helpen met kleine of grote reparaties? Vele handen maken licht werk dus er worden altijd vrijwilligers gezocht! Meld je aan via het contactformulier.